Sangen er først kommet med i Højskolesangbogens 18. udgave
Tit er jeg glad har først stået i Højskolesangbogen fra og med 18. udgave . Når sangen først blev optaget så sent, må det hænge sammen med, at selv om en digter har været død i mere end 140 år, sker der løbende forandringer i den måde, nye generationer læser hans tekster på.
I Grundtvig og Ewalds spor
Tit er jeg glad er et kærlighedsdigt skrevet af et forelsket ungt menneske på 22 år. Ingemann havde i 1811 fået friplads for fem år på Valkendorfs Kollegium i København. Han flyttede ind på et værelse, hvor tidligere Grundtvig og endnu tidligere Johannes Ewald havde boet. Man kan sige, at Ingemann blev i sporet, for samme år debuterede han med et bind Digte , som kritikken tog fint imod.
Ingemann giftede sig med Lucie Mandix da han blev lærer ved Sore Akademi
På kollegiet blev Ingemann forelsket ved at kigge ud ad vinduet tværs over gaden. Derovre kunne han se etatsrådens datter Lucie Mandix . Det blev ikke et håbløst eller smertefuldt drømmeri i romantikkens stil, for hun fik også øje for ham. På trods af standsforskellene blev de forlovede i 1812, men der skulle gå ti år før Ingemann var i en sådan økonomisk situation, at de kunne gifte sig. Det skete, da han fik fast ansættelse som lærer ved Sorø Akademi.
B. S. Ingemann - af Eckersberg, ca 1816 (Frederiksborgmuseet)
En kærlighed med modsatrettede følelser
Tit er jeg glad er en kærlighedserklæring fyldt med modsatrettede følelser og en længsel efter den helhed, Ingemann er sikker på, han først vil kunne opleve, når han og Lucie bliver gift og helt kan være sammen. Efter alt, hvad vi ved, blev han ikke skuffet. Ægteskabet blev både langt og harmonisk.
Sangens popularitet
Sangens fornyede popularitet skyldes sandsynligvis både, at digtet siger noget om moderne unges usikkerhed, og at melodien på subtil vis understreger teksten.